Bitlis Devlet Hastanesi’de ücretsiz kanser taraması

"Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Devlet Hastanesi bünyesinde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ücretsiz kanser tarama testleri yapılıyor.

Bitlis Devlet  Hastanesine bağlı hizmet vermekte olan Kanser Erken  Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) 30-65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri,  40-69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere bağırsak kanseri taraması hizmetini ücretsiz veriliyor.

KETEM Hekimi Kadriye Çapraz, merkeze karşı bir merak olduğunu belirterek, "Bitlis’te birçok insan, KETEM'den habersiz. Belli aralıklarla Toplum Sağlık Merkezi’nin de yardımlarıyla kırsal kesimdeki hastalara ulaşıp geliş olanağı sağlanıp ücretsiz kanser tarama testleri yapıyoruz. Pozitif tanı konulan hastalarla birebir iletişime geçilip gerekli işlem ve sevkleri tamamlanıyor. Fakat en çok karşılaştığımız sorun tarama testlerinden geçen hastalarımızın bende de çıkar mı korkusu. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde  ilk zamanlara oranla belli bir noktaya ulaşıldı. Fakat bu tanınmada bizim istediğimiz kadar yeteri derecede değil” dedi.
Çapraz, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine  başvurmak için herhangi bir belirtinin olması gerekmediğini, ücretsiz olarak hizmet verdiklerini söyledi. Çapraz, kanser taramalarının hayati öneminden bahsederek risk grubundaki herkesi merkeze davet etti."