Evde Bakım Birimi
28 Mayıs 2023

evdesaglikhizmetleri.png     
 
444-38 33
444 (EV-DE) 

Adres: Beşminare Mah. 160 Evler Mevkii Bitlis Devlet Hastanesi Merkez/  Bitlis 

Tel:  +90.434 246 84 20
Fax: +90.434 246 84 27 
Fax: +90.434 246 86 18 


  • NASIL BAŞVURABİLİRİM ?

  • Koordinasyon Merkezimize ait 444 38 33 numaralı telefonunu arayarak  başvurunuzu yapabilirsiniz. Evde Sağlık Hizmetleri, hafta içi mesai saatlerinde ve randevu sistemi ile hizmet vermektedir. İlk olarak hastanın muayenesi hekim tarafından yapılmaktadır. Evde Sağlık Hizmetleri’ne kayıt yaptıran hasta, veya hasta yakınlarının ikamet ettiği adrese, Evde Sağlık Ekibi giderek, hastanın genel kontrolünü yapmakta ve Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacağına karar vermektedir. Ayrıca hastanın yara pansumanlarının ve gerekli tetkiklerinin yapılması, sürekli kullanılan ilaçlarının ve tıbbi malzeme ilaç raporlarının yenilenmesi, Evde Sağlık Hizmetleri tarafından yapılmaktadır.
  • KİMLER FAYDALANABİLİR ?

  • Evde Sağlık Hizmetleri’nden kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olması gereken, yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan yatalak hastalar ( örneğin alzheimer, demans, felç gibi... ) yararlanabilmektedir.
  • Yatağa bağımlı olmayan, herhangi bir sağlık kuruluşuna gidebilecek durumda olan hastalar, Evde Sağlık Hizmetleri’nden yararlanamamaktadır.




                                                               EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NASIL HİZMET SUNAR ?



1. Hastaya konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde, bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi.

2. İlacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi.

3. Tıbbi cihaz ve medikal malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması.

4. Hastanın ve ailesinin, evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ile hastalık ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirilmesi.

5. Hastaya, evde kullanması gereken tıbbi cihaz ve ekipmanlar konusunda, eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesi.

6. Gerekli görülen hallerde hastanın ilgili sağlık kuruluşuna ve/veya sağlık kuruluşundan evine nakli. gibi hizmetler vermektedir.



GÖREVLİ PERSONEL BİLGİLERİ



 
.Onur KOÇAK Pratisyen Doktor
 Başak TOPAL PERCİKL Pratisyen Doktor
 Turgay ALPTEKİN Tek.
 Ersin TÜRKAN Hem.
 Serdar METE Tek
 Emrah ŞİMŞEK Tek.
 İdris TUNÇ Hem.
 Neslihan KARAALİOĞLU Diyetisyen
 Halil İbrahim SÜLÜN Fizyoterapist
 Musa KILIÇ Sosyal Çalışmacı
 Rıdvan İNAL Psiolog
 Seyithan GÜNERi Şoför